ANWB AutoMaatje Woerden 5 jaar op pad - adsysco.nl
ANWB AutoMaatje Woerden 5 jaar op pad

25 september 2020

Gemeente Woerden viert het vijfjarig jubileum van ANWB AutoMaatje! De sociale vervoersdienst maakt al vijf jaar lang het verschil in de strijd tegen eenzaamheid

Viering van ANWB AutoMaatje

Deze week vierde ANWB AutoMaatje Woerden haar vijfjarig bestaan. In Woerden wordt ANWB AutoMaatje gecoördineerd door Lotte Ruyten, vrijwilligerscoördinator van Stichting Thuishuis Woerden. ANWB AutoMaatje Woerden startte vijf jaar geleden nadat in Barneveld een succesvolle pilot van het concept was afgerond. Maandelijks worden in Woerden circa 800 ritten verzorgd door 65 vrijwilligers. Eind dit jaar wordt de 30000e rit verwacht waardoor er circa 105.000 contactmomenten zijn geweest. In Barneveld draait ANWB AutoMaatje overigens ook volop, net als in nu 75 andere gemeenten op 275 locaties. Dit aantal stijgt snel.

De vrijwilligers in Woerden maken deel uit van een groep van circa 2300 vrijwilligers in heel Nederland, die bij elkaar circa 14.000 deelnemers van hot naar her brengen, en weer terug naar huis. Jan van der Toorn van de ANWB verwacht dat eind dit jaar de 200.000e rit wordt verzorgd in de vijf jaar dat ANWB AutoMaatje operationeel is. Een mooie mijlpaal, waar een glunderende Gerard van den Bos, de founding father van ANWB AutoMaatje en ook aanwezig in Woerden, trots naar kan uitkijken.

ANWB AutoMaatje vindt haar oorsprong in het feit dat in de komende jaren het aantal 65+ers met 50% toeneemt. Eenzaamheid onder ouderen is nu al een belangrijk probleem met alle gevolgen van dien. Door gebrek aan mobiliteit komen dagelijkse dingen in het gedrang waardoor je steeds minder onder mensen komt en eenzaamheid op de loer ligt. Dit sociale contact is het aanknopingspunt van ANWB AutoMaatje: vrijwilligers houden mensen mobiel én aan de praat. Dat is de kern van de sociale mobiliteitsoplossing ANWB AutoMaatje.

Vanaf de start van ANWB AutoMaatje is AdSysCo bij dit mooie initiatief betrokken door de IT-component te verzorgen. Als trotse partner van AutoMaatje is AdSysCo blij om te zien dat dit project zulke mooie resultaten oplevert!