Schatzoeken: maatschappelijk vervoer

Tijdens de zomermaanden gaan we schatzoeken in RegiCare. Om de week wordt een nieuwe toepassing van RegiCare uitgelicht. Vorige week doken we in de Positieve Gezondheid-integratie en deze week lichten we maatschappelijk vervoer toe.

Maatschappelijk vervoer met RegiCare

In de strijd tegen eenzaamheid speelt mobiliteit een grote rol. Voor burgers die niet meer zelfstandig onderweg kunnen, is de kans groter dat een eenzame toekomst in het verschiet ligt. Maatschappelijk vervoer kan hierbij de uitkomst bieden. AdSysCo ondersteunt deze vrijwillige vorm van vervoer met uitgebreide registratiemogelijkheden.  

RegiVervoer

RegiVervoer is de planningsmodule voor kleinere busjes, golfkarretjes en andere voertuigen welke worden gebruikt om burgers van A naar B te brengen en weer terug. Of het nu repeterend vervoer is naar en van dagbestedingslocatie, het vervoeren van een rolstoelgebruiker naar het ziekenhuis, of het verzorgen van een uitstapje naar een leuke theetuin of het Rijksmuseum, alles is mogelijk in RegiVervoer. 
 
In de overzichtelijke dagplanning van de voertuigen is het direct zichtbaar of er ruimte is om een aangevraagde rit te rijden, en de passagier kan meteen uitsluitsel krijgen over de aanvraag, eventueel via een mailbevestiging. Vrijwillige chauffeurs kunnen eenvoudig ingeroosterd worden, en ook zij ontvangen een routelijst via de mail, of loggen zelf in om de planning te bekijken. Voor de uitjes is een maandkalender beschikbaar en wordt via de kleur aangegeven of het uitje vol is, of dat er nog ruimte is voor meer inschrijvingen. Uiteraard zijn wachtlijsten mogelijk.

 

Zo ondersteunt RegiVervoer alle registratievragen rondom maatschappelijk vervoer. 

ANWB AutoMaatje

Dit maatschappelijke project van de ANWB is ondertussen in meer dan 130 gemeentes actief, en de groei is er nog lang niet uit. De samenwerking tussen de ANWB en AdSysCo duurt nu al zo’n 8 jaar en wordt elk jaar intensiever. Alle organisaties maken gebruik van RegiCare om ritten in te voeren en matches met vrijwilligers te maken. 

De toegevoegd waarde van ANWB AutoMaatje ligt grotendeels in het “Maatje” deel van de match. Uiteraard is de rit van groot belang, maar ook het eventuele begeleiden van de vrijwillige chauffeur bij een medische afspraak of bij tillen van de boodschappen is van grote waarde. En voor de vrijwillige chauffeurs is het vaak een leuk uitstapje.

Maatschappelijk vervoer
binnen jouw organisatie

Benieuwd naar de mogelijkheden van RegiCare voor maatschappelijk vervoer binnen jullie organisatie? Wij laten graag vrijblijvend de mogelijkheden zien. 

RegiCare