Software voor de zorg en welzijn

Onze oplossingen
voor vervoer

Voor vervoer is onze ICT-oplossing RegiCare ideaal: de planning van vervoer, activiteiten en vrijwilligers, allemaal in één systeem.

Maatschappelijk vervoer is cruciaal om mensen langer prettig thuis te laten wonen. Mobiliteit is immers een belangrijke randvoorwaarde om het thuis-wonen mogelijk te maken. Bij gebrek aan mobiliteit komen dagelijkse dingen in het gedrang waardoor je steeds minder onder mensen komt en eenzaamheid op de loer ligt met alle gevolgen van dien. Maatschappelijk vervoer houdt mensen mobiel én aan de praat. Ons registratiesysteem RegiCare wordt bij twee landelijke vormen van maatschappelijk vervoer ingezet als ICT-oplossing: ANWB AutoMaatje en BoodschappenPlusBus.

Vol gas met RegiCare

Het registratiesysteem RegiCare wordt bij ANWB AutoMaatje en de BoodschappePlusBus gebruikt om de juiste vrijwilligers te zoeken voor ritten, de planning van bussen en de activiteiten die georganiseerd worden. Het grote voordeel is dat al deze werkzaamheden in één systeem plaatsvinden. Deelnemers, vrijwilligers, activiteiten en de bussen staan immers allemaal in RegiCare. Een deelnemer die zich inschrijft voor een activiteit met de bus staat meteen op de deelnemerslijst, automatisch wordt een stoel in de bus gereserveerd, beschikbare chauffeurs worden gezocht, enzovoort. Dat allemaal in één registratiesysteem voor zorg en welzijn.

ANWB AutoMaatje

De sociale mobiliteitsoplossing AutoMaatje is zes jaar geleden geïnitieerd door de ANWB. Sindsdien staan dagelijks duizenden vrijwilligers klaar om met hun privéauto minder mobiele plaatsgenoten op te halen. Niet alleen het vervoer van A naar B is van belang, maar vooral het sociale contact tijdens de rit. De vrijwilligers houden de mensen mobiel én aan de praat. Zo bestrijdt AutoMaatje eenzaamheid met het sociaal contact tussen de vrijwilliger en inwoner.

ANWB AutoMaatje is inmiddels in ruim 100 gemeenten actief en er worden dagelijks duizenden ritten verzorgd. Vanaf de start van ANWB AutoMaatje is AdSysCo bij dit mooie initiatief betrokken door de ICT-oplossing te verzorgen. Als trotse partner van AutoMaatje is AdSysCo blij om te zien dat dit project al in zoveel gemeenten eenzaamheid helpt terug te dringen. 

ANWB AutoMaatje

RegiVervoer
de RegiCare-module voor maatschappelijke mobiliteit

De belangrijkste kenmerken van RegiVervoer:

BoodschappenPlusBus

Het Nationaal Ouderenfonds startte jaren geleden met de BoodschappenPlusBus. Oorspronkelijk om ouderen te voorzien van vervoer naar de winkel, maar inmiddels uitgegroeid tot een onmisbare voorziening om er regelmatig op uit te gaan. Op ruim 100 locaties in Nederland worden de bussen beheerd en allerlei uitjes georganiseerd. Van de Keukenhof tot de Kerstmarkt in Aken en alles daar tussenin. Vele oudere mensen beleven hier veel plezier aan en hebben hierdoor contact met anderen. De bussen en de uitjes worden gecoördineerd door vrijwilligers van welzijnsorganisaties of zelfstandige stichtingen. AdSysCo levert de ICT-oplossingen ten behoeve van de planning van bussen, uitjes en vrijwilligers.

In hoeverre de BoodschappenPlusBussen daadwerkelijk bijdragen aan een beter welbevinden en minder eenzaamheid is onderwerp van studie in het Europese Pharaon-project waaraan AdSysCo deelneemt.

Met RegiCare
op pad

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van RegiCare bij de coördinatie van maatschappelijk vervoer? Neem dan vrijblijvend contact op met sales@adsysco.nl

RegiCare