Buurtbemiddeling in RegiCare

Met RegiCare beschik je over de beste ondersteuning voor alle primaire processen van de sociaal werkorganisatie, dus ook voor buurtbemiddeling.

Ruzies of geschillen? Buurtbemiddeling!

Meer dan 300 gemeenten doen aan “buurtbemiddeling” bij uit de hand lopende ruzies of ergernissen in de buurt. Op veel plaatsen zijn vrijwilligers bezig om bij deze incidenten te bemiddelen, daarbij geholpen door professionals. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) helpt professionals bij gemeenten, corporaties en buurtbemiddelingsorganisaties bij het opzetten en uitvoeren van buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is een doeltreffende manier om dit soort problemen aan te pakken met een grote kans op succes. Twee derde van de behandelde zaken wordt dankzij buurtbemiddeling met positief resultaat afgerond. 

Buurtbemiddeling is vaak opgenomen in het takenpakket van de sociaal werkorganisatie. Goede bemiddeling vereist immers kennis van de lokale context. Daarnaast zijn niet zelden kwetsbare mensen bij dergelijke incidenten betrokken. Buurtbemiddeling is dus geknipt voor de sociaal werkorganisatie. Sociaal werkers moeten daarbij vaak meldingen vastleggen, geschikte vrijwilligers zoeken en hen coachen, en verslaglegging doen van het verloop en het resultaat van de bemiddeling. Buurtbemiddeling betekent dus ook registreren en informeren. Natuurlijk is RegiCare ook hiervoor geschikt! 

Software voor de welzijn en Zorg

RegiCare voor buurtbemiddeling

RegiCare is het meest uitgebreide registratiesysteem voor sociaal werkorganisaties. Natuurlijk staat RegiCare voor de administratieve ondersteuning van buurtbemiddeling ook voor je klaar! RegiCare ondersteunt immers alle primaire processen (integrale registratie). Ruziënde inwoners, meldingen, bemiddeling en vrijwillige bemiddelaars kunnen eenvoudig in RegiCare geregistreerd worden. Over de afloop van de bemiddeling kan via RegiCare snel gerapporteerd worden.

 

RegiCare
voor buurtbemiddeling

Benieuwd naar alle mogelijkheden van RegiCare voor buurtmiddeling? Neem vrijblijvend contact op. 

Welzijn op Recept

Meer Nieuws

Software voor de welzijn en Zorg
Vacatures

Medior PHP developer

Wij zijn op zoek naar een getalenteerde medior PHP developer die ons team komt versterken. Samen ontwikkelen we de software die welzijn voor iedereen in Nederland toegankelijk maakt.

Lees verder »