Software voor de zorg en welzijn

Welzijn op Recept

AdSysCo heeft in samenwerking met Zorgmail de digitale koppeling tussen huisartsinformatiesystemen en RegiCare mogelijk gemaakt. Deze nieuwe koppeling is een belangrijke stap voorwaarts bij het implementeren van Welzijn op Recept.

Welzijn op Recept staat voor de samenwerking tussen huisartsen en welzijn. Het doel is om mensen met psychosociale klachten als vermoeidheid, angst en stress te koppelen aan de lokale welzijnsorganisatie. De welzijnsorganisatie vangt deze mensen op en biedt een passend welzijnsarrangement. 

Op veel plekken in het land werken huisartsen en welzijn al samen. Om deze samenwerking nog soepeler te laten verlopen, heeft AdSysCo een koppeling ontwikkeld die huisartsen en welzijnsorganisaties digitaal verbindt. Dankzij de nieuwe koppeling kunnen huisartsen nog eenvoudiger inwoners doorverwijzen naar welzijnsorganisaties. Hierdoor wordt het e-mailen en handmatig overtypen van gevoelige gegevens verleden tijd.

Welzijn op Recept

Hoe werkt het?

De huisarts registreert patiëntinformatie in het huisartsinformatiesysteem. Dankzij de nieuwe koppeling kan de huisarts via het huisartsinformatiesysteem direct berichten verzenden naar de RegiCare-omgeving van de welzijnsorganisatie. RegiCare biedt een duidelijk overzicht van de ingekomen berichten. De verantwoordelijke welzijnsprofessionals beoordelen de berichten, bepalen vervolgens hun aanpak en leggen dit vast in RegiCare.

ZorgMail

Deze koppeling tussen het huisartsinformatiesysteem en RegiCare loopt via Zorgmail. ZorgMail, een service van Enovation, is een programma dat het berichtenverkeer tussen zorgprofessionals verzorgt. Nagenoeg alle huisartsen gebruiken ZorgMail voor de berichtgevingen naar zorgverleners en zorgaanbieders. ZorgMail is nu ook geschikt gemaakt om berichten naar de welzijnsorganisatie te sturen. De welzijnsorganisatie moet over een ZorgMail-abonnement beschikken om de berichten van huisartsen op te halen.

Hoe nu verder?

Na een testperiode bij Welzijn Barneveld is de koppeling tussen het huisartsinformatiesysteem en RegiCare nu zover dat die op grotere schaal ingezet kan worden. Momenteel kunnen berichten enkel nog verstuurd worden van het huisartsinformatiesysteem naar RegiCare. De functionaliteit van het retourbericht (vanuit RegiCare terug naar de huisarts) wordt ontwikkeld op het moment dat de huidige koppeling bij een groot aantal gebruikers operationeel is.  

 

Welzijn op Recept
binnen jouw organisatie

Benieuwd naar de mogelijkheden van de koppeling voor jouw organisatie? Neem contact op.

Welzijn op Recept