Software voor de zorg en welzijn

Nieuwsbrief AdSysCo mei 2022

Hierbij presenteren wij de digitale nieuwsbrief van AdSysCo. Lees meer over de nieuwste ontwikkelingen van AdSysCo binnen het sociaal domein.

Ontwikkelingen en mijlpalen

AdSysCo ondersteunt professionals en vrijwilligers in het sociaal domein in hun werk voor een toekomstbestendige en sociale samenleving waaraan iedereen mee kan doen. Onze slimme ICT-oplossingen maken het dagelijks werk in deze sector eenvoudiger en verminderen de registratiedruk.

AdSysCo is het afgelopen kwartaal druk bezig geweest met nieuwe ontwikkelingen binnen onze organisatie en het sociaal domein. Een belangrijke stap is de uitbreiding van ons registratiepakket voor bibliotheken. Met de komst van RegiBieb kunnen bibliotheken nu ook hun educatieve en sociale activiteiten beheren. Daarnaast heeft ANWB AutoMaatje een mooie mijlpaal bereikt en hebben we elkaar getroffen tijdens de Relatiedag. 

Ben je benieuwd naar een specifiek onderwerp? In het menu hieronder kan je direct doorklikken.

Inhoud nieuwsbrief

Ook Bibliotheek Hilversum kiest voor RegiBieb

Bibliotheek Hilversum heeft besloten om het registratiesysteem RegiBieb van AdSysCo te gebruiken voor het beheer van haar educatieve en sociale activiteiten. Deze activiteiten zijn de laatste jaren in omvang enorm toegenomen en daarmee ook de administratieve werkzaamheden daaromheen. De informatievoorziening rondom deze activiteiten moet dus goed op orde zijn en dat is voor Bibliotheek Hilversum reden te kiezen voor RegiBieb. Eerder koos Bibliotheek Hardenberg al voor RegiBieb.

Kort gezegd verzorgt RegiBieb het hele beheer van alle activiteiten anders dan de boekenuitleen. Alle gegevens van deelnemers, vrijwilligers, docenten, activiteiten, locaties worden beheerd in hetzelfde systeem. Het gebruik van RegiBieb binnen bibliotheken betekent dat er op elk moment een volledig overzicht is en dat overzichten en rapportages eenvoudig worden gemaakt. Ook voldoet de registratie meteen aan alle AVG-normen.

RegiBieb is gebaseerd op het standaard registratiesysteem RegiCare dat bij meer dan 250 zorg- en welzijnsorganisaties wordt gebruikt. Geïnteresseerd in RegiBieb? Bekijk dan hier de uitgebreide informatie of neem contact op met sales@adsysco.nl.

Bibliotheken RegiCare AdSysCo

Succesvolle AdSysCo-relatiedag in herhaling

De AdSysCo-relatiedag in april was een succes! Het programma en de entourage zorgden voor vele enthousiaste reacties. Dit is aanleiding om de dag op 22 november 2022 te herhalen voor diegenen die in april verhinderd waren, wederom in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Op die dag maken we een reis langs praktische online oplossingen voor het welzijnswerk, mede verzorgd door onze partners met wie wij het blended werken vorm en inhoud geven. We presenteren u dan ook de klantreizen die ontwikkeld zijn, bedoeld om inwoners handvatten te bieden bij verschillende vraagstukken. Deze partners zijn Games4HealthEffectenmonitor en Alles is Gezondheid/Positieve Gezondheid.

Het onderwerp blended dienstverlening is bijzonder actueel en heeft vele kanten. Daarom is het goed eens met elkaar te spreken over mogelijkheden en ervaringen. Daarom organiseren we deze dag voor bestuur, management en professionals.

Geïnteresseerd? Noteer 22 november alvast in je agenda en geef je hier op als deelnemer.

Mocht je op 22 november niet aanwezig kunnen zijn, kan je ook deelnemen aan de klantreis door gemeente Waard. Tijdens de digitale rondleiding word je meegenomen in de wijze waarop Welzijn Waard haar blended dienstverlening aanbiedt. Ga je mee op reis? Geef je dan hier op voor een van de maandelijkse rondleidingen.

Relatiedag AdSysCo

ANWB AutoMaatje in 100 gemeenten actief

ANWB AutoMaatje ging op 18 mei ook in Utrecht van start. Het was de 100e gemeente die zich aansloot bij dit succesvolle sociaal vervoersproject en dat werd gevierd. ANWB-Bestuursvoorzitter Marga de Jager, wethouder Linda Voortman en U-Centraal directeur Irene Witjes gaven de aftrap. 

De sociale mobiliteitsoplossing AutoMaatje is zes jaar geleden geïnitieerd door de ANWB. Sindsdien staan dagelijks duizenden vrijwilligers klaar om met hun privéauto minder mobiele plaatsgenoten op te halen. Ruim 3.000 vrijwilligers hebben in de afgelopen zes jaar 400.000 ritten verzorgd met 26.000 deelnemers. Maar elke rit is meer dan vervoer alleen, vooral het sociale contact is van belang. De vrijwilligers houden de mensen mobiel én aan de praat.

Naast Utrecht zijn dit jaar ook de locaties in Nissewaard, Sliedrecht, Hengelo en Nederweert gestart. In de komende periode starten de locaties in Hillegom-Lisse, Zwijndrecht, Hendrik-Ido Ambacht en Reusel-De Mierden. Aan het eind van het jaar verwacht de ANWB in 110 gemeenten actief te zijn.

Vanaf de start van ANWB AutoMaatje is AdSysCo bij dit mooie initiatief betrokken door de IT-component te verzorgen. Als trotse partner van AutoMaatje is AdSysCo blij om te zien dat AutoMaatje al in zoveel gemeentes helpt om eenzaamheid terug te dringen.

Voor meer informatie over ANWB AutoMaatje klik hier.