Software voor de zorg en welzijn

Online portalen

Gepersonaliseerde digitale verbinding via eigen klantportaal

Het fenomeen van het eigen klantportaal is niet meer weg te denken uit de samenleving. Voor elke bestelling bij een webshop, bankzaken, contacten met overheden, zorgorganisaties, huisarts en noem maar op gebruikt jong en oud een eigen klantportaal. De reden daarvan is dat alle communicatie tussen klant en aanbieder gepersonaliseerd wordt en op één plek staat. Goed vindbaar en snel.

De opkomst van klantportalen is de laatste vijf tot zeven jaar snel gegaan. Tot nu toe is het portaal één van de communicatiekanalen tussen klant en aanbieder naast de brief, telefoon en e-mail. Maar je kunt de klok erop gelijk zetten dat het portaal het belangrijkste communicatiekanaal gaat worden. Zo verdween deze maand de aloude acceptgirokaart definitief van het toneel en moeten betaling online gebeuren.

Software voor de welzijn en Zorg

Klantportalen binnen het sociaal domein

Ook onze afnemers kunnen het RegiCare-portaal gebruiken als communicatiemiddel met hun klanten. In eerste instantie wellicht als extra kanaal naast de brief, telefoon en e-mail, maar na verloop van tijd als hoofdkanaal. Het direct op RegiCare aangesloten-kanaal werkt snel, voorkomt dubbel werk, is goedkoop en 100% AVG-proof. Niet onbelangrijk is dat de klant in het portaal zelf registreert waardoor de organisatie deze informatie niet zelf hoeft vast te leggen. 

In het RegiCare-portaal kunnen klanten geïnformeerd worden over activiteiten die hen interesseren, zich daarvoor inschrijven, hun dossier inzien, Positieve Gezondheid testen invullen, zelf hulpvragen plaatsen en op anderen reageren,  vragenlijsten invullen en hun eigen gegevens beheren. Dit scheelt veel registratiewerk aan de kant van de organisatie en de klant heeft alle gegevens overzichtelijk bij elkaar.

Voor een indruk van het RegiCare-klantportaal kun je kijken op welzijnwaard.nl.

Klantportalen
Online verbinding met inwoners

Geïnteresseerd in de toepassing van online portalen binnen het sociaal domein? Geef je dan op voor een rondleiding door Welzijn Waard en bekijk hoe deze fictieve welzijnsorganisatie online portalen inzet.

Welzijn op Recept