Software voor de zorg en welzijn

Vacature Projectleider Sociaal Domein

Voor onze afdeling Operations zoeken wij een Projectleider Sociaal Domein (Sociaal Werk/ Maatschappelijke Dienstverlening).

In het kort

Uren

32+

Opleidingsniveau

Minimaal HBO denk- en werkniveau

Ervaring

5+ jaar

Beschikaar per

In overleg

Vragen

Solliciteren

Mail je motivatie + cv naar Irma van Diepen op ivandiepen@adsysco.nl.

Functie

Als Projectleider draag je bij aan de ambitie van AdSysCo om professionals en vrijwilligers te ondersteunen. Dit met de beste integrale automatiseringsoplossing RegiCare waarmee zij hun werk efficiënter kunnen doen en waarbij de impact van hun inspanningen zichtbaar wordt.

Maak jij met jouw kennis over het Sociaal Domein, en dan met name van het voorliggend veld, inzicht in organisatiestructuren, werkprocessen én projectmanagement skills, het verschil in onze organisatie?

Over AdSysCo

AdSysCo is een IT-dienstverlener met als droom een sociale samenleving waarin mensen met elkaar verbonden zijn, ieders welzijn op één staat en voorkomen beter is dan genezen. Onze slimme IT-oplossingen maken het dagelijks werk in het sociaal domein eenvoudiger en verminderen de registratiedruk. Zo blijft er meer tijd over voor het werk dat er echt toe doet: mensenwerk.

Wij zijn op zoek naar een gedreven en enthousiaste collega die samen met ons de schouders wil zetten onder de uitdagingen waar we voor staan. Technologie is tegenwoordig niet meer weg te denken. Laat jij technologie nog meer waarde toevoegen en maak jij samen met ons het verschil in de maatschappelijke uitdagingen waar we als samenleving voor staan?

Wat doe je als projectleider?

In de functie Projectleider Sociaal Domein lever je een directe bijdrage aan onze missie bij onze klanten en heb je een sleutelpositie tussen de interne organisatie van AdSysCo en haar klanten in de externe ‘buitenwereld’ in het sociaal domein. Je implementeert RegiCare, ons softwarepakket, bij klanten en ondersteunt zo de primaire en secundaire processen van heel veel maatschappelijke organisaties.

Ordening en inrichting
Je kunt goed verschillende abstractieniveaus onderscheiden en het ordenen van data gaat je makkelijk af. Hierbij probeer je het registratiesysteem zo optimaal mogelijk in te richten om de werkprocessen van de klant zo goed en gebruikersvriendelijk mogelijk te ondersteunen.

Communicatie en training
Daarnaast begeleid je gebruikers van de software bij het accepteren en beheersen van het registratiesysteem. Je bent bekend met gedrag en de processen die komen kijken bij verandermanagement. De meeste klanten starten met een nieuw, ander registratiesysteem omdat er ook organisatorische wijzigingen hebben plaats gevonden of omdat er nieuwe dienstverlening is ontstaan die moet worden ondersteund. De implementatie van ons softwarepakket is dan vaak het vliegwiel waarlangs de verandering wordt vormgegeven.

Projectplanning en -beheer
Per project werk je mee aan een effectief projectplan, inclusief doelstellingen, mijlpalen, benodigde middelen en randvoorwaarden. Je bewaakt de voortgang van het project en stuurt indien nodig bij om ervoor te zorgen dat de deadlines worden gehaald en de kwaliteit gewaarborgd blijft. Je voelt je als een vis in het water in nieuwe situaties en je gaat hierbij systematisch en op projectbasis aan de slag.

Rapportage en evaluatie
Je verzamelt relevante gegevens, monitort de voortgang en resultaten van het project en rapporteert hierover aan de opdrachtgevers en andere belanghebbenden. Je evalueert de effectiviteit van de projectactiviteiten en stelt verbeteringen voor waar nodig.

Het gaat om een zelfstandige functie waarbij je nauw samenwerkt met collega’s (o.a. andere projectleiders, consultants, servicemanagers en het (interne) projectbureau). Tevens werk je samen met de afdelingen Sales en Productontwikkeling.

Wie wij zoeken

Heb jij kennis van het sociaal domein en de specifieke (werk)processen binnen dit domein?

Wil jij zelfstandig en projectmatig aan de slag? Lijkt het jou een unieke kans om ons registratiesysteem in te richten en te implementeren om zo veel mogelijk maatschappelijke organisaties te ondersteunen?

Herken je ook nog eens jezelf in het volgende:

 • Je kunt goed hoofd- en bijzaken onderscheiden en het overzicht bewaren;
 • Je houdt van het realiseren van implementatietrajecten binnen vastgestelde doelen en deadlines;
 • Je ziet het zitten om eindgebruikers te trainen, te coachen en te instrueren;
 • Je communiceert makkelijk, durft het gesprek aan te gaan en je kunt opbouwende feedback geven;
 • Je werkt graag efficiënt en effectief en kunt je eigen werk goed organiseren;
 • Je bent digitaal vaardig, proactief en servicegericht;
 • Je steekt graag de handen uit de mouwen en je toont graag initiatief;
 • Je wordt blij van het werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie waar geld verdienen niet de belangrijkste kernwaarde is.


Dan zou de functie Projectleider Sociaal Domein wel eens wat voor jou kunnen zijn!

Wat wij vragen:

 • minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • minimaal 5 jaar werkervaring;
 • ervaring met projectmatig werken;
 • ervaring met werken binnen Sociaal Werk en/of Maatschappelijke Dienstverlening;
 • ervaring met verandermanagement trajecten;
 • ervaring met het geven van training/ instructie in gebruikerssoftware;
 • kennis en ervaring met de LEAN-denkwijze (pré);
 • kennis van specifieke werkprocessen binnen de welzijnssector;
 • kennis van de zorgsector is een pré;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden.

Verder ben je:

 • organisatiesensitief;
 • proactief.

Wat bieden wij jou?

Een leuke uitdagende baan waarin je voor onze klanten en onze collega’s het verschil kunt maken in een sociaal bevlogen werkomgeving. Je werkt in een gezellig team van professionals in een informele omgeving. Het is een flexibele baan waarbij je deels vanuit huis werkt, deels bij klanten en waarbij je bij voorkeur met enige regelmaat op kantoor werkt. Daarnaast bieden we volop ontwikkelingsmogelijkheden en een vergoeding van reiskosten woon-werkverkeer, evt. auto van de zaak.

Je begint met een tijdelijk jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling en een bijpassend salaris. Het betreft een fulltime functie van minimaal 32 uur. Wij kennen flexibele werktijden, bij voorkeur tussen 8:00 tot 18:00 uur. In overleg bepalen we de exacte verdeling en werkdagen.

Klinkt goed toch?

Twijfel jij niet langer en denk jij bij ons het verschil te kunnen maken? Solliciteer dan direct! Stuur je CV en motivatie naar ivandiepen@adsysco.nl.

Voor vragen over de procedure of de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Irma van Diepen via 06-15546383 of via bovenstaand email adres. Op www.adsysco.nl vind je meer informatie over AdSysCo.