Donderdag 7 november
2024
Villa Jongerius
Utrecht
11:30 – 17:30 uur
incl. lunch en borrel
Tijdens de Relatiemiddag gaan we verbinding verder verkennen. In het sociaal domein is verbinding overal te vinden:
Toch blijkt verbinding in de praktijk vaak weerbarstig. Dat vraagt om andere manieren om elkaar te vinden. Digitale verbindingen, ontmoetingsactiviteiten en organisatie overschrijdende samenwerkingsverbanden kunnen hierbij de oplossing bieden.
Op 7 november nemen we je graag mee in de ontwikkelingen van deze alternatieve vormen van verbinding en hoe we met elkaar het verschil hierin kunnen maken. In diverse workshops, met sprekers uit het veld en aan de hand van praktijkverhalen gaan we dit thema op een interactieve manier verkennen. Verwacht een speciale muzikale en artistieke leidraad die door de dag heen geweven is. Het zal niet alleen zorgen voor vermaak, maar ook voor inspiratie en reflectie. Het thema ‘verbinding’ zal op een unieke en meeslepende manier tot uiting komen…
Er zijn plenaire sprekers, workshops met aansprekende voorbeelden en veel collega’s uit de welzijns- en zorgsector. We sluiten de middag af met een gezellige netwerkborrel. Bekijk het hele PROGRAMMA.
Hieronder lees je meer over de plenaire sessie en de workshops door onze gastsprekers:
Lilian Linders spreekt tijdens de plenaire sessie over de meerwaarde van IT in het sociaal domein en daagt mensen uit meer concrete mogelijkheden in te zetten. Met technologie zijn nieuwe verbindingen te leggen, nieuwe diensten aan te bieden, bestaande contacten goed te onderhouden en kosten te besparen. Digitale verbinding dus.
Kirsten Andres zet zich nadrukkelijk in om de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Een van de instrumenten is de Zilverlijn, de moderne variant van de belcirkel, gerund door vrijwilligers. Kirsten gaat tijdens de plenaire sessie in op de kracht van deze verbindende tool in de strijd tegen eenzaamheid.
Aan-Z, een welzijnsorganisatie actief in Terneuzen en omstreken, is voorloper in blended dienstverlening. Aan-Z zet deze nieuwe vorm van werken volop in in wijken en buurten en is dus ervaringsdeskundig op dit gebied. Bestuurder Corinne de Feijter haakt aan op het generieke verhaal van Lilian Linders van Hogeschool InHolland en neemt je tijdens deze workshop mee in de ins en outs van blended dienstverlening in haar welzijnsorganisatie.
Ben jij iemand die de samenwerking met zorg opzoekt in het belang van je cliënt? Of omgekeerd? Welzijn en Zorg werken op veel vlakken samen. Dat gaat vaak goed en kan ook vaak beter. Om dat te doorbreken gaan we in deze workshop de ratio voorbij. We onderzoeken vanuit een systemische benadering wat je grootste wens is in de samenwerking en waar je blokkades voelt. Daarbij kom je zelf in beweging. We ruilen de klassieke vergaderzaal met stoelen voor ruimte om te bewegen en op te stellen.
Wij verwachten frisse, nieuwe inzichten voor alle deelnemers!
Peter Bisschop van Ontroerend Goed en Esther Ockeloen van AdSysCo nemen jullie mee in het creëren van een sterk sociaal netwerk in de wijk met de gezamenlijke inzet van professionals en vrijwilligers. Zo verbinden de woonconcepten van Ontroerend Goed de sociale en fysieke omgeving rondom woonzorgcentra om de leefbaarheid in wijken te verbeteren. Esther Ockeloen van AdSysCo vult aan met waardevolle inzichten uit het sociale project Buurtcommunities.
Tijdens deze workshop staan de digitale verbindingen vanuit RegiCare centraal. Consultants van AdSysCo nemen je mee door de oplossingen voor Welzijn op Recept (o.a. ZorgDomein), Positieve Gezondheid, het mobiel werken en clientportalen.
Je woont een demo bij van een oplossing naar keuze in een kleine groep. De consultant gaat samen met de deelnemers in op de praktische kant van gebruik van deze oplossing in jouw of een andere collega-organisatie.
Voel je welkom en laat je verrassen. We hopen je dan te ontmoeten